Thee weetjes 

Voor nog meer thee-weetjes: volg ons op     

ZWARTE THEE

Er wordt gezegd dat in de 16e eeuw in Engeland per ongeluk een partij groene thee is geoxideerd, waardoor per ongeluk de zogenaamde zwarte thee is ontstaan.Andere versies beweren dat deze thee al veel langer bestaat, sinds de creatie van een van de beste Chinese zwarte theeën, Lapsang Souchong.

Of het nu gaat om witte, groene of zwarte thee, alle theesoorten komen van dezelfde plant, de theeboom Camellia sinensis.Het verschil zit in het productieproces: zwarte thee vereist meer stappen en 100% oxidatie.

De bladeren worden eerst verdord, waardoor ze een deel van hun watergehalte verliezen.Als ze meer kneedbaar zijn, worden ze gerold, opgeslagen in oxidatiekamers en ten slotte gedroogd.

De intense, moutige en volle smaak van onze losse zwarte theeën valt vooral in de smaak bij koffieliefhebbers.Zwarte thee bevat tannines, mineralen en vitamines, evenals etherische oliën en cafeïne.


GROENE THEE

Groene thee is de klassieker onder de klassiekers en de geschiedenis gaat bijna 5000 jaar geleden terug tot het oude China.
Het wordt beschouwd als de "meest originele thee" en wordt in de traditionele Aziatische geneeskunde gebruikt om tal van lichamelijke en geestelijke aandoeningen te genezen.

Groene thee staat bekend om zijn veelzijdige smaak en wordt door iedereen gewaardeerd. Er zijn veel soorten thee: Matcha, Sencha, Genmaicha, Bancha, White Monkey, Gunpowder...

Onze groene theesoorten komen van de beste plantages en belichamen een theetraditie die duizenden jaren teruggaat. Onze wens is om onze passie voor thee met u te delen.

Profiteer van al deze wonderen van de natuur voor uw klanten en ontdek ons ​​complete assortiment groene theesoorten die zich onderscheiden van de gebruikelijke.


WITTE THEE

De geschiedenis van witte thee gaat terug tot de Song-dynastie in China (960-1279), toen heersers witte thee als een kostbaar goed beschouwden.Het proeven ervan was lange tijd voorbehouden aan de adel, en pas veel later kreeg ook het grote publiek de kans om te genieten van de delicatesse van zijn smaak.

Exquise en verfijnde witte thee wordt tegenwoordig zeer gewaardeerd om zijn zachtheid en lichtzoete smaak, soms op smaak gebracht met ingrediënten zoals jasmijn.

Onze hoogwaardige witte thee is gemaakt van met de hand geplukte delicate toppen die vervolgens doordrenkt zijn met jasmijnbloemen om ze hun aroma te laten ontwikkelen.

Dit proces wordt meerdere dagen herhaald tot een evenwichtig, subtiel en harmonieus resultaat is bereikt.


PU EHR THEE

Oorspronkelijk uit China, wordt Pu-Erh-thee beschouwd als een van de beste theesoorten vanwege het speciale fermentatieproces.Het wordt gekenmerkt door zijn kruidige, aardse smaak.
PU EHR staat ook bekend als "Kaisertee" omdat deze vroeger exclusief was voorbehouden voor heersers.

Sommige soorten pu-erh-thee hebben een unieke smaak die doet denken aan donkere chocolade en noten.


KRUIDENTHEE of INFUUS

Oude culturen hebben altijd gunstige effecten aan planten toegeschreven, van China tot Egypte, van Peru tot Mesopotamië. In Europa gaat hun meest voorkomende gebruik van kruidenthee terug tot bij de Grieken en Romeinen.
Tegenwoordig wordt kruidenthee vooral gewaardeerd vanwege de heerlijke smaak en het welzijn dat het oplevert. Overdag, om je energiepeil te ondersteunen, heilzaam voor hart en bloedvaten, gunstig effect op de spijsvertering, zuiverend, om een goede nachtrust te ondersteunen, een opkikkertje bij een verkoudheid, en nog meer...


ROOIBOS

Rooibos is een wilde struik.Tijdens de groeifase worden de jongste takken geoogst en geoxideerd om die specifieke rode kleur te verkrijgen.Hoe roder de rooibos, hoe beter de kwaliteit van de thee.

Rooibos kan op elk moment van de dag worden geconsumeerd en worden gecombineerd met zowel zoet als zout.


CLASSIFICATIE VAN THEE


Door een gebrekkige communicatie tussen de Chinezen/Indiërs en de Nederlanders ontstond de term ‘Pekoe = P’ = een vrije vertaling voor ‘jong theeblad’ maar meestal de knop betekent.

Daar het koninklijke huis van Nederland (Huis van Oranje) de thee met de jonge knop en blaadjes zo geweldig van smaakt vond, werd het vooral gepromoot als ‘Orange Pekoe’ = OP.

Dit classificatiesysteem wordt vooral in India gebruikt en zelden in China.

Zo zijn volgende afkortingen ontstaan:

FOP: Flowery Orange Pekoe Ê Verwijst naar de tip (top) met het eerste blad van de stengel en de bloemachtige smaak.

GFOP: Golden Flowery Orange Pekoe Ê Verwijst naar de gouden tips (toppen) van het theeblad.

TGFOP: Tippy Golden Flowery Orange Pekoe Ê Deze thee bevat veel tips (toppen).

FTGFOP: Finest Tippy Golden Flowery Orange Pekoe Ê Is een TGFOP van uitzonderlijke kwaliteit met de fijnste tips (toppen). De ‘F’ van ‘Finest’ staat altijd eerst, de ‘F’ van ‘Flowery’ daarentegen staat als laatste vermeld.

SFTGFOP: Selected Finest Tippy Golden Flowery Orange Pekoe Ê Is een FTGOP waarvan de ‘S’ staat voor ‘speciaal geselecteerd’ en is hiermee de best geselecteerde thee.

BOP: Broken Orange Pekoe Ê Is van een lagere kwaliteit van OP. Zo is er ook een

FBOP = Flowery Broken Orange Pekoe, een GFBOP en zo verder…

Soms zie je achteraan ook een cijfer, bvb. SFTGOP1. Dit duidt op het feit dat de boer van wie de thee afkomstig is, vindt dat zijn thee beter is dan die van zijn buur. Dan mag hij daar namelijk een extra kwalificatie aan toevoegen.